17
Νοέ

Πρόταση διακόσμησης παιδικού δωματίου

Το καλύτερο δωμάτιο του σπιτιού, το πιο φωτεινό, το πιο δροσερό το καλοκαίρι, το πιο ζεστό τον χειμώνα, το πιο ασφαλές, το πιο ευρύχωρο, το πιο αγαπημένο… είναι το παιδικό δωμάτιο. Σε αυτό επικεντρώνεται όλη μας η προσοχή για να αποτελέσει τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας για τον πιο ξεχωριστό άνθρωπο της ζωής μας. Αυτό γίνεται για πολλά χρόνια το δικό μας αγαπημένο δωμάτιο που κάθε μέρα που περνά θα μας φέρνει στον νου πολύτιμες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν μια ζωή.

Αυτό είναι και το αγαπημένο δωμάτιο της Μίνας Παπαβασιλείου. Αυτό το δωμάτιο αποτελεί και για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Σε αυτό το δωμάτιο συλλαμβάνει τις πιο ευφάνταστες ιδέες για τους καθρέφτες που θα ήθελε να κοσμήσουν το δωμάτιο των δικών της παιδιών. Οι παιδικοί καθρέφτες που δημιουργεί είναι μικρά έργα τέχνης που ταξιδεύουν τα παιδιά μέσα από μία αξιαγάπητη φιγούρα, ένα χαριτωμένο ζωάκι, ένα αγαπημένο αντικείμενο.

Ρακέτες του τένις, μπάλες και παπούτσια ποδοσφαίρου, αξιολάτρευτα αρκουδάκια, διάσημοι ήρωες κινουμένων σχεδίων, πλοία και ελικόπτερα, πεταλούδες, πουλάκια και πιγκουίνοι, αγαπημένες κούκλες αγκαλιάς, γίνονται με τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών επεξεργασίας γυαλιού, καθρέπτες λειτουργικοί και μαζί μοναδικά έργα τέχνης, χειροποίητα και απολύτως ασφαλή, αφού ακόμη και αν σπάσουν, δεν μπορούν να προκαλέσουν κανέναν τραυματισμό.

«Κάθε φορά που σχεδιάζω έναν νέο παιδικό καθρέπτη σκέφτομαι ότι καταφέρνω να μετατρέψω σε επιθυμητό, ένα αντικείμενο τόσο χρηστικό και απαραίτητο. Όταν σκέφτομαι ότι το αντικείμενο αυτό θα φέρει χαρά ομορφαίνοντας τον χώρο ενός παιδιού, η δική μου χαρά διπλασιάζεται και η δημιουργικότητά μου ταξιδεύει».