15
Νοέ

Η Μίνα Παπαβασιλείου μιλάει για τη δουλειά της

Η Μίνα Παπαβασιλείου ασχολήθηκε με το γυαλί σε νεαρή ηλικία, όταν το μόνο που δεν πίστευε είναι ότι θα μπει μέσα σε ένα εργοστάσιο γυαλιού για να το μάθει. Ο πατέρας και ο αδελφός της είχαν την εταιρία κουφωμάτων DAUWIN® και εκείνη ανέλαβε τη διαμόρφωση των τζαμιών. Ρώτησε, μαθήτευσε, έτρεξε, ίδρωσε, κόπηκε, μέχρι που έμαθε την τεχνική της υαλοποιίας για την κάλυψη των αναγκών της οικογενειακής επιχείρησης.

 

«Η αγάπη μου για το γυαλί χτίστηκε αργά και μεγάλωνε καθώς το μάθαινα, το τρόχιζα, το σμίλευα. Το υλικό ξεδίπλωνε τις αμέτρητες δυνατότητές του και εγώ ανακάλυπτα την απεριόριστη φαντασία μου. Όσο μου άνοιγε επαγγελματικούς δρόμους, τόσο δενόμουν μαζί του. Η αγάπη μου για αυτό αποτυπώνεται στα έργα μου, στην τεχνική που έκανα τέχνη».

 

Ωστόσο η Μίνα δεν περιορίστηκε σε αυτήν. Ανάμεσα στις παραγγελίες ερχόντουσαν και πολλές που δεν αφορούσαν τα κουφώματα. Αντικείμενα και διακοσμητικά έμπαιναν ολοένα και περισσότερο στις απαιτήσεις των πελατών της, οι οποίοι ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα την παρακινούσαν για ακόμη περισσότερα κεντρίζοντας το δημιουργικό της ταλέντο, με υλικό πάντα το γυαλί. Οι απαιτήσεις της δουλειάς μεγάλωναν και μαζί με τους ανθρώπους που είχε την τύχη να βρεθούν δίπλα της, προμηθευτές και βοηθοί, το μικρό μαγαζί με τζάμια μετατράπηκε σε μία εύρωστη επιχείρηση.

Σήμερα, μητέρα τριών παιδιών, με ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για δημιουργία και πολυετή πείρα προχωρά με συνοδοιπόρο το γυαλί, έχοντας εστιάσει το ενδιαφέρον της στους καθρέπτες, τους οποίους έφτιαχνε στον προσωπικό της χρόνο για να τους κάνει δώρο σε φίλους και γνωστούς. Οι καθρέπτες, μία ακόμη εφαρμογή του γυαλιού, έγιναν το νέο της πάθος. Ένα πάθος που εκφράζει με άρτια τεχνική και αστείρευτο μεράκι σε κάθε έναν καθρέπτη που καλείται να δημιουργήσει.